Viime viikon aikana on purettu, kaivettu ja kannettu. Toisen kamarin ja eteisen lattiat ovat olleet työn alla. Ensin muovimatto postimerkin kokoisina palasina pois, sitten lastulevy vähän isompina palasina.. Purut säkkiin ja vuorivillat kaatopaikalle. Siis jumalattomia rotanpaskoja oli villojen välissä! Koko ajan pelotti että se hirviö kyttää jossakin ja hyökkää kimppuun..

Kamarin puolella oli puutavara senverran haperoitunut, että purettiin kaikki pois. Kaivettiin kaikki moska pohjia myöten ylös.  Parikymmentä jätesäkillistä purua ja toistakymmentä kottikärryllistä maata ja muuta moskaa. Kalliohan sieltä lopulta löytyi. Onnistuneesti oli entiset isännät työntäneet kaikenlaista roinaa tuuletusaukoista lattian alle..

91789.jpg

91790.jpg

91793.jpg

Eteisen lattia notkui epäilyttävästi ja syykin siihen selvisi. Tuuletustila oli täysin tukossa. Uudisosaa rakennettaessa oli tuuletusaukkoja tukittu kun uutta betonipohjaa oli valettu. Viemäriputki oli vedetty eteisen tuuletustilan läpi ja sen asentamiseksi oli pohjalle kipattu ainakin kuorma-autollinen hienoa hiekkaa!!  (30-50 cm ) Styrokseja oli läjätty päälle ja peitelty hiekalla. Eli käytännössä hiekkapinta oli lähes kiinni pohjan laudoissa ja juoksuissa. Osa juoksuista ehdittiin purkaa ja seuraava urakka onkin hiekan pois kärrääminen. Kuten alakuvasta näkyy puuosat täysin lahot ja osassa hometta. Tuvan alle menevä viemäriputki oli vedetty kivien välisestä tuuletusaukosta, onneksi siitä oli puolet jäänyt auki. Tuvan lattian alusta ei varmaan paljoa parempi ole, koska samalla systeemillä se putki on sinnekin vedetty. Onneksi alunperinkin suunniteltiin lattioiden kaivamista auki...

91797.jpg

Eteisen lattian alunen kamarin puolelta kuvattuna ennen purkamista.. Kääk!

91798.jpg

Keskellä olevan parrun alla styrokseja hiekkaan haudattuna ja siellä jossain...

91795.jpg 

Viemäriputki ja juoksuhiekkaa..pinta kuiva, pohja kostea..

Helatorstaina  laitettiin vähän pihaa "oikeassa kodissa".  Kuvia SärkynytSydän-sivulla.